Over ons

Wij zijn Jubilation, een groep enthousiaste en vrolijke mensen die graag willen zingen en via onze zang ons geloof in God en onze liefde voor God willen uitdragen.

Het interkerkelijk Gospelkoor Jubilation is op 4 januari 1991 opgericht met als grondslag de tekst uit Psalm 50 vers 23:

“Wie een dankoffer brengt, geeft mij alle eer, wie zo zijn weg gaat, zal zien dat God redt.”

De leden van Jubilation komen niet alleen uit Bunschoten-Spakenburg maar uit meerdere omliggende gemeenten. Ook zijn wij niet verbonden aan een kerk of gemeente dus bijna alle kerkelijke richtingen zijn binnen ons koor vertegenwoordigd.

Jubilation is een gezellig koor waarin we open staan voor elkaars meningen maar vooral ook omzien naar elkaar en met elkaar meeleven. Onze liefde voor zang en ons geloof in de onvoorwaardelijke liefde van God bindt ons samen.

Wij richten ons voornamelijk op de minder bekende, meerstemmige en vooral harmonieuze gospelsongs. We zingen voornamelijk in het Engels en Nederlands. De kracht van ons koor ligt vooral in de ingetogen begeleiding, waardoor de stemmen het beste tot hun recht komen. De begeleiding bestaat uit piano en (afhankelijk van het muziekstuk) soms ondersteund met gitaar, basgitaar en drum. Jubilation verleent haar o.a. medewerking aan kerkdiensten en verzorgt optredens in verzorgings- en verpleeghuizen. Daarnaast organiseren wij ook concerten, al dan niet met andere koren of groepen.